Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Windows7 hírek képes leírás - Windows 7.tlap.hu
részletek »

Windows7 hírek - Windows 7.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: windows7.tlap.hu » Windows7 hírek
Keresés
Találatok száma - 18 db
A megjelenése fellendítette a PC ipart

A megjelenése fellendítette a PC ipart

Amilyen sok kellemetlenséget okozott a Microsoftnak a Vista, olyan hasznot hozott a Windows 7. Nem csak arról van szó ugyanis, hogy minden idők leggyorsabban terjedő operációs rendszerévé nőtte ki magát, hanem kibillentette a PC kontra MAC szituáció egyensúlyát, aminek a PC gyártók is örülnek.

A Windows 7-re esküsznek a vállalatok

A Windows 7-re esküsznek a vállalatok

Az IT-ágazat rendkívüli mértékben bízik a Windows 7-ben. Bár az új Windows megjelenése utáni első hónapokban a vállalatok többsége óvatos és szkeptikus volt az új operációs rendszerrel kapcsolatban, napjainkra ez az időszak elmúlt. A legtöbb vállalat ma már az IT-ágazat reményeinek letéteményesét látja a redmondiak szoftverében és azt reméli, hogy a segítségével sikerül átvészelni a gazdasági világválságot, valamint új munkahelyeket teremteni. Ez derült ki a Handelsblatt gazdasági lap és a Droege &omp. tanácsadó cég közös felmérésből, amely a CeBIT-re készült.

Átlátszó apróságok

Átlátszó apróságok

A Windows 7 örökölte a Vista Oldalsávjának minialkalmazásait, így számtalan apró kis kiegészítővel tehetjük komfortosabbá rendszerünket. Az alábbi kis csomag is néhány minialkalmazást tartalmaz, mégpedig kifejezetten igényes kivitelben.

Befutott a Windows7 - kifutott az RC

Befutott a Windows7 - kifutott az RC

Befutott a Windows 7 - kifutott az RC. A Windows 7 nemcsak hazánkban, hanem világszerte nagy sikert aratott, hiszen január végére globálisan a felhasználók 7,57%-a telepítette az új operációs rendszert. Az elégedett felhasználók között azonban számos olyan található, akik még nem a végleges, hanem a kiadásra jelölt, ún. "Release Candidate" (RC) verzióval dolgoznak, amelyet Magyarországon 2009. május 5-től ingyenesen telepíthettek számítógépeikre az érdeklődők.

HD-s multimédia Windows 7-hez

HD-s multimédia Windows 7-hez

A Windows 7 multimédia-rendszere sokkal többet tud elődeinél. Az új Media Player, Media Center és Movie Maker igyekszik mindent megtenni felhőtlen szórakozásunk érdekében. Nem csak nézhetünk, hanem akár saját műsort is sugározhatunk Windows Media Player 12-ben, HD-s, azaz nagy felbontású filmeket is nézhetünk, illetve készíthetünk az új Media Centernek és Movie Makernek hála. Apropó, HD! Miért ne néznénk meg az újdonságokat itt, a webböngészőn keresztül akár HD-ben is? A Microsoft Silverlight technológiájának hála bárki megismerheti a legfrissebb Windows újdonságait a Windows 7 telepítése nélkül!

Indítás és leállítás gyorsabban

Indítás és leállítás gyorsabban

A Windows 7 számos új képességgel rendelkezik, melyek hatékonyabban használják a rendszer erőforrásait ezáltal gyorsabb az indulás és a rendszerműködés is. Sajnos azonban nem minden beállítás van a lehető legjobban konfigurálva alapértelmezés szerint, melynek kompatibilitási okai vannak. Akinek egynél több maggal vagy processzorral rendelkező gépe van, annak a következő tipp segíthet, hogy gyorsabban boot-oljon gépe.

Ingyen Windows 7 Ultimate a Netacademia hallgatóknak

Ingyen Windows 7 Ultimate a Netacademia hallgatóknak

A Netacademiától szinte megszokott, hogy mindig valami különlegeset találnak ki hallgatók számára. Legújabb 3 napos tanfolyamon a hallgatók Windows 7 operációs rendszerrel ismerkedhetnek meg az alapoktól a teljes fícsörlista végéig. A Windows 7 környezet telepítése, menedzselése, konfigurálása és támogatása témakörét teljesen lekövető tematika elsajátításához csupán alapvető számítástechnikai ismeretek, és minimális rendszergazda szemléletmód ajánlott.

Javításra szorul

Javításra szorul

Közleménye alapján két biztonsági frissítést ad ki márciusban a Microsoft a szokásos patch keddjén, amelyek összesen 8 sérülékenységet javítanak a Windows és az Office termékeikben. Mindkét távoli kódfuttatásra alkalmas rés 'fontos' besorolást kapott.

Jöhetnek a helyalapú alkalmazások

Jöhetnek a helyalapú alkalmazások

A Geosense for Windows elsőként használja ki a Windows 7 helyérzékelős szolgáltatását. Megjelenésével a PC-k esetén is érdekessé válhatnak a helyalapú megoldások. A Windows 7 megjelenésekor az operációs rendszer újdonságainak csak egy része került reflektorfénybe, míg néhány funkciójáról felhasználóinak java része egyáltalán nem tud. Ez történt többek között az érzékelő szolgáltatásával is, amely például képes a tartozódási helyre vonatkozó információk megállapítására. A gond esetében ugyanis az volt, hogy míg a helyérzékelésre már felkészítették a Windows 7-et készítői, nem írtak hozzá olyan modult, amely azt ténylegesen demonstrálni tudta volna.

Hirdetés
Kényelmi és munkagyorsító opciók a Windowshoz, ingyen

Kényelmi és munkagyorsító opciók a Windowshoz, ingyen

A hétköznapok rohanásában sok apró funkció teheti kényelmesebbé és gyorsabbá munkánkat a számítógépen. A Windows 7 szerencsére viszonylag könnyen tuningolható ebből a szempontból. Íme, rögtön egy ingyenes megoldás.

Könnyen kivédhetők a Windows 7 rések

Könnyen kivédhetők a Windows 7 rések

Az elmúlt 15 hónap Microsoft biztonsági közleményei alapján a redmondi szoftvercég termékeinél legalább a felére csökkenthető a rések megfertőződésének a kockázata, ha a minden jogosultsággal rendelkező rendszergazdai fiókok helyett a felhasználók csökkentett jogosultságú profilokat használnak - olvasható a BeyondTrust friss tanulmányában. Az IT védelmi cég kutatása szerint így Windows 7 esetén 57 százalékkal, Vistánál 54 százalékkal, XP-nél 62 százalékkal, Windows 2000-nél pedig 53 százalékkal mérsékelhető a napvilágra került rések kihasználásának az esélye.

Minimális gépigénye

Minimális gépigénye

A windows 7 minimális gépigénye nem sokban tér el a Vista gépigényétől, így elképzelhető, hogy nem kell majd vagyonokat költeni a számítógépünk hardvereinek cseréjére a két operációs rendszer közötti váltás miatt.

Szelídítő I. rész

Szelídítő I. rész

Sorozatunk első részében kicsinosítjuk a frissen telepített operációs rendszerünket. Személyre szabjuk az Asztalt, megszelídítjük a Tálcát, és ráncba szedjük az Internet Explorert. Nézzük, miként érdemes hozzákezdeni a Windows 7 használatához!

Szelídítő II. rész

Szelídítő II. rész

Sorozatunk második részében alaposan megdolgozzuk Windows 7 operációs rendszerünket, hogy a sebesség tekintetében e lehető legtöbbet hozzuk ki belőle. Tippek és trükkök nem csak Windows-guruknak. Cikkünk előző részében már bemutattuk, hogy miként érdemes személyre szabni a Microsoft vadonatúj operációs rendszerét, ám már akkor utaltunk arra, hogy a Windows 7-et egy darabig még nem hagyjuk nyugton, s folyamatosan igyekszünk a lehető legtöbbet kipréselni belőle. Szimbolikusan fogalmazva, míg az előző cikkben csak a felszínt kapargattuk, addig most a rendszer mélyére hatolunk és igyekszünk azt hetedik sebességbe kapcsolni. Persze csodát ne várjunk, ám ha az olvasóink követik az általunk bemutatott lépéseket, és a használati szokásukhoz szabják a Windows működését, akkor mindenképpen érzékelhető változást lehet majd elérni a rendszer fürgeségét illetően. Ugyanakkor e ponton fontos hangsúlyoznunk, hogy az nem árthat meg, ha a buherálás előtt biztonsági másolatot készítünk rendszerünkről. Az ördög nem alszik.

Szigorítják az eredetiség-ellenőrzését

Szigorítják az eredetiség-ellenőrzését

Kemény, de szokatlan ellenfelet kaptak a Windows-kalózok. A Microsoft szigorítja a Windows 7 eredetiségét ellenőrző rendszert, és a felhasználóknak egyre sűrűbben kell majd bizonyítaniuk, hogy legális operációs rendszert használnak.

Ultimate Edition

Ultimate Edition

A Microsoft új operációs rendszerét a felhasználói visszajelzések alapján, több ezer kisebb-nagyobb fejlesztést végrehajtva tervezték meg. A Windows 7 egyszerűsíti a számítógép használatát és a számítógép kapcsolatát a világgal. Az Otthoni csoport szolgáltatással egyszerűen megoszthatók a zenék, a dokumentumok, a nyomtatók és bármi más az olyan otthoni számítógépekkel, amelyeken a Windows 7 rendszer fut. A Windows Search megkíméli a mappákban és almappákban való körülményes keresgéléstől. A tálca jobb előnézetei segítségével nagyszerűen áttekinthető, hogy mi van éppen megnyitva, a Jump List menükben pedig a legutóbbi fájlok a jobb gomb egyetlen kattintásával érhetők el. A Windows 7 támogatja a számítógéphardverek legutóbbi fejlesztéseit, például a 64 bites technológiát és a többmagos processzorokat, emellett a korszerűsített memóriafelhasználás hozzájárul a hardver teljesítményének legjobb kihasználásához.

Wikipédia - Meghatározás

Wikipédia - Meghatározás

A Windows 7 (előzőleg Blackcomb, majd Vienna kódnéven fejlesztve) a Microsoft által fejlesztett következő operációs rendszer az otthoni és az üzleti felhasználóknak. A kiskereskedelmi megjelenés dátuma: 2009. október 22. A Microsoft 2007-ben jelentette be, hogy a Windows Vista utódjának megjelenését három év múlva tervezik, de a végső dátum csak a fejlesztés közben derült ki.

Tuti menü