Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Windows 7 linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Windows 7 képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: windows7.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 83 db
22 új téma

22 új téma

Ezen a chip download portálon számos egész jó külsejű témát lehet letölteni a Windows 7 operációs rendszerrel ellátott gépünkhöz. 22 új külső a Windows 7-hez. A Windows 7-tel immár az internetről letöltött különböző témákat is használhatunk. Ez a csomag 22 különböző egyedi témát tartalmaz, színsémákkal, háttérképekkel, ablak dekorációkkal és ikonokkal.

7 fontos tudnivaló

7 fontos tudnivaló

A mai nagy nap a Windows felhasználók számára. A Microsoft ugyanis megkezdte a Windows 7 operációs hivatalos árusítását. A siker óriási, az Amazon.comon a Win7 előrendelések száma máris meghaladta a Harry Potter könyvekre leadott előrendelések számát. Nagyon sokan szeretnének jelenlegi rendszerükről Windows 7-re váltani. Íme, hét fontos tudnivaló, mely segít a döntésben.

7 ingyenes vírusírtó Windows 7 alá

7 ingyenes vírusírtó Windows 7 alá

Következzék 7 db ingyenes, Windows 7 alatt garantáltan jól működő vírusirtó: Avast Antivirus Magyarul is beszél. A használata ingyenes, azonban 60 napon túli használthoz regisztrálnunk kell magunkat. AVG Antivirus. Személyes kedvencem. A fizetős verzió tud magyarul, az ingyenes sajnos nem.

7 Stacks

7 Stacks

A 7 Stacks pontosan azt teszi a Windows 7-en, amit a MacOSX használók gépén a stacks. A jótól lopni nem szégyen, és mivel a stacks a Macintosh rendszerek egyik nagyszerű kényelmi funkciója, igazán nincs okunk, hogy ne élvezzük előnyeit a Windows 7-ben is.

90 millió eladott példánynál tart a Windows7

90 millió eladott példánynál tart a Windows7

Minden idők leggyorsabban fogyó operációs rendszere a Windows 7. A Microsoft szerint a 2010-es év a cég történetének legerősebbje lesz, és rettenetes pénzeket pumpálnak kutatás-fejlesztésbe. A Microsoft pénzügyi vezetője, Peter Klein a Morgan Stanley Technology, Media, and Telecom konferencián jelentette be, hogy a Windows 7 eladási számlálója átlépte a 90 milliót, így jelenleg nemcsak a cég, de az operációs rendszerek történetében is a leggyorsabban fogyó terméknek számít (vagyis a megjelenéstől számítva ennyi idő alatt semmiből nem fogyott még több).

A megjelenése fellendítette a PC ipart

A megjelenése fellendítette a PC ipart

Amilyen sok kellemetlenséget okozott a Microsoftnak a Vista, olyan hasznot hozott a Windows 7. Nem csak arról van szó ugyanis, hogy minden idők leggyorsabban terjedő operációs rendszerévé nőtte ki magát, hanem kibillentette a PC kontra MAC szituáció egyensúlyát, aminek a PC gyártók is örülnek.

A Microsoft hivatalos angol nyelvű oldala

A Microsoft hivatalos angol nyelvű oldala

A Microsoft hivatalos angol nyelvű Windows 7-el foglalkozó oldala. Az oldalon rengeteg hasznos leírást információt megtalálhatunk ezzel az új operációs rendszerrel kapcsolatban. Ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy a kapott információk helyesek.

A trónkövetelő Windows7

A trónkövetelő Windows7

A Windows Vista kevésbé sikeres debütálása miatt egészen mostanáig a Windows XP volt a legnépszerűbb operációs rendszer. Hét év után azonban úgy néz ki, a Windows 7 megtöri a jeget. Az előzetes tapasztalatok alapján végre egy szebb, jobb, megbízhatóbb, stabilabb és főként gyorsabb operációs rendszert kapunk, amely talán elfeledteti a felhasználókkal a Vista által okozott csalódást. Mivel a Microsoft lehetővé tette, hogy a készülőben lévő rendszert bárki letöltse és 2010 júniusáig korlátozás nélkül, legálisan használhassa és kipróbálhassa, a 7100-as kódszámú RC változat (illetve az erre épülő újabb kiadások) máris rengeteg számítógép alaprendszerévé vált, annak ellenére, hogy ez még nem a végleges és tökéletes verzió, hiszen kisebb hibajavítások, minimális korrigálások, eltérések még biztosan várhatók, bár ezek várhatóan nem lesznek jelentősek. A rendszerhez ráadásul letölthető a magyarítás, így egy teljes értékű magyar nyelvű operációs rendszerhez jutunk. Jelen könyv szintén e verzió alapján készült, így aki már a megjelenés előtt is használni szeretné a rendszert - legyen teljesen kezdő, vagy haladó felhasználó - annak mind szoftver, mind hozzá való könyv szempontjából most már adott a lehetőség. E könyv segítségével megismerheti a tisztelt olvasó a Windows 7 kezelését.

A Windows 7-re esküsznek a vállalatok

A Windows 7-re esküsznek a vállalatok

Az IT-ágazat rendkívüli mértékben bízik a Windows 7-ben. Bár az új Windows megjelenése utáni első hónapokban a vállalatok többsége óvatos és szkeptikus volt az új operációs rendszerrel kapcsolatban, napjainkra ez az időszak elmúlt. A legtöbb vállalat ma már az IT-ágazat reményeinek letéteményesét látja a redmondiak szoftverében és azt reméli, hogy a segítségével sikerül átvészelni a gazdasági világválságot, valamint új munkahelyeket teremteni. Ez derült ki a Handelsblatt gazdasági lap és a Droege &omp. tanácsadó cég közös felmérésből, amely a CeBIT-re készült.

Hirdetés
A Windows7 bemutatása

A Windows7 bemutatása

Az eljövendő néhány hétben itt, az Akadémián hetente jelentkezve bemutatom a Windows 7-et azoknak, akik még nem szeretnék élesben is kipróbálni a béta verziós operációs rendszert, de szívesen megismerkednének vele. A cikkeket Windows 7 alól írom, ugyanis a Microsoft Dogfood, Kutyakaja elve miatt maguk a Microsoft dolgozók azok, akik a termékeket először kipróbálják. Ha legközelebb problémába ütközöl az Office használata során, vagy lefagy a Windows, az nyugtasson, hogy a teljes Microsoft béta verziós kora óta használja ugyanezeket a szoftvereket, és átélték pont ugyanezeket a gondokat - valószínűleg dolgoznak is gőzerővel a megoldásukon!

A Windows7 már lenyomta a Vistát

A Windows7 már lenyomta a Vistát

Bár hivatalos eladási adatok még nincsenek, az online felmérések szerint jól rajtolt a Windows . Egy hét alatt akkora részesedést hasított ki magának az operációs rendszerek piacából, amekkorát a Vistának csak négy hónap alatt sikerült. Ezzel a tempóval nem kell neki még egy hét, és megelőzi a MacOS-t is.

Agyő, Vista!

Agyő, Vista!

Agyő, Vista! - a búcsúzás fájdalommentes. Végre megérkezett a Windows 7 - a Microsoft valaha készült legjobb operációs rendszere. Az új Windows már a béta stádiumban is rendkívül stabil és gyors volt, a kiváló kompatibilitásról nem is beszélve. A hardverfejlesztők is az egekbe magasztalták az új OS-t, és a rendszer már a 0. perctől maximális támogatást élvez. Például az AMD és az NVIDIA már a megjelenés előtt fél évvel készen volt a Windows 7-hez igazított driver-készlettel - ilyesmi a Vista esetében egyáltalán nem volt. Kizárólag akkor tartózkodjunk a Windows 7-től, ha nagyon régi gépünk van, de az újdonságokról ilyenkor sem kell teljesen lemondanunk. A CHIP szoftvercsomagjában minden olyan programot megtalálnak, amikkel cikkünk alapján könnyedén Windows 7-szerűre" alakíthatják át XP-jük vagy Vistájuk kinézetét és szolgáltatásait is. Cikkünkben végigvezetjük az új Windows telepítésén, legyen szó akár friss installálásról, több oprendszer párhuzamos használatáról vagy meglévő Vistánk leváltásáról. Ehhez természetesen minden eszközt biztosítunk, így könnyedén elmentheti, majd az új rendszeren visszaállíthatja személyes adatait, levelezését, drivereit.

Amit nem szeretünk benne: nem olcsó

Amit nem szeretünk benne: nem olcsó

A Microsoft eltérő üzleti modellt alkalmaz, mint riválisa, az Apple, amely gyakrabban frissíti operációs rendszerét, de ezek általában kisebb újításokat tartalmaznak, ám az előző verziókról 8-10 ezer forint körüli összegért át lehet állni a Mac OS X esetében, 15 ezer forintért pedig ötgépes családi licenc vásárolható. A Microsoft magasabb árakon dolgozik, bár esetében a nagygenerálnak tekinthető, egy-másfél évente megjelenő javítócsomagokért sem kér pénzt. A legolcsóbb OEM, azaz egy darab PC-re telepíthető, nem költöztethető verzióban a Windows 7-et idehaza 27-29 ezer forintért lehet hazavinni. Ráadásul idehaza nem kínálja a szoftvercég a háromgépes Family Pack kedvezményes licencet sem, amely az USA-ban csupán nettó 150 dollárba, vagyis nagyjából annyiba kerül, mint az itthoni egygépes változat, bár ez csupán upgrade kiadás, azaz használatához legális XP vagy Vista szükséges.

Átlátszó apróságok

Átlátszó apróságok

A Windows 7 örökölte a Vista Oldalsávjának minialkalmazásait, így számtalan apró kis kiegészítővel tehetjük komfortosabbá rendszerünket. Az alábbi kis csomag is néhány minialkalmazást tartalmaz, mégpedig kifejezetten igényes kivitelben.

Az operációs rendszer  bemutatása

Az operációs rendszer bemutatása

Az oldal áttekinti a teljes Windows 7 rendszert. A biztonságtól kezdve a hálózatokon át a rendszerig és a telepítésekig mindent megtalálunk ezen a weboldalon.

Befutott a Windows7 - kifutott az RC

Befutott a Windows7 - kifutott az RC

Befutott a Windows 7 - kifutott az RC. A Windows 7 nemcsak hazánkban, hanem világszerte nagy sikert aratott, hiszen január végére globálisan a felhasználók 7,57%-a telepítette az új operációs rendszert. Az elégedett felhasználók között azonban számos olyan található, akik még nem a végleges, hanem a kiadásra jelölt, ún. "Release Candidate" (RC) verzióval dolgoznak, amelyet Magyarországon 2009. május 5-től ingyenesen telepíthettek számítógépeikre az érdeklődők.

Ditto

Ditto

A jegyzettömbhöz hasonlóan van még valami, amit már tíz éve nem fejlesztenek a Windowsban: ez pedig a híres copy/paste funkció, azaz a vágólap. Működni működik, a funkcióiban azonban annyira gyér, hogy... tulajdonképpen nincsenek is funkciói. Pedig milyen jó lenne több vágólap, esetleg több szoftvernek különböző (átjárható) vágólapok!Szerencsére erre is van megoldás: a Ditto sokfunkciós vágólapot varázsol a Windows 7-be, ingyen!

Tuti menü