Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek a témában képes leírás - Windows 7.tlap.hu
részletek »

Cikkek a témában - Windows 7.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: windows7.tlap.hu » Cikkek a témában
Keresés
Találatok száma - 16 db
7 fontos tudnivaló

7 fontos tudnivaló

A mai nagy nap a Windows felhasználók számára. A Microsoft ugyanis megkezdte a Windows 7 operációs hivatalos árusítását. A siker óriási, az Amazon.comon a Win7 előrendelések száma máris meghaladta a Harry Potter könyvekre leadott előrendelések számát. Nagyon sokan szeretnének jelenlegi rendszerükről Windows 7-re váltani. Íme, hét fontos tudnivaló, mely segít a döntésben.

90 millió eladott példánynál tart a Windows7

90 millió eladott példánynál tart a Windows7

Minden idők leggyorsabban fogyó operációs rendszere a Windows 7. A Microsoft szerint a 2010-es év a cég történetének legerősebbje lesz, és rettenetes pénzeket pumpálnak kutatás-fejlesztésbe. A Microsoft pénzügyi vezetője, Peter Klein a Morgan Stanley Technology, Media, and Telecom konferencián jelentette be, hogy a Windows 7 eladási számlálója átlépte a 90 milliót, így jelenleg nemcsak a cég, de az operációs rendszerek történetében is a leggyorsabban fogyó terméknek számít (vagyis a megjelenéstől számítva ennyi idő alatt semmiből nem fogyott még több).

A Windows7 már lenyomta a Vistát

A Windows7 már lenyomta a Vistát

Bár hivatalos eladási adatok még nincsenek, az online felmérések szerint jól rajtolt a Windows . Egy hét alatt akkora részesedést hasított ki magának az operációs rendszerek piacából, amekkorát a Vistának csak négy hónap alatt sikerült. Ezzel a tempóval nem kell neki még egy hét, és megelőzi a MacOS-t is.

Amit nem szeretünk benne: nem olcsó

Amit nem szeretünk benne: nem olcsó

A Microsoft eltérő üzleti modellt alkalmaz, mint riválisa, az Apple, amely gyakrabban frissíti operációs rendszerét, de ezek általában kisebb újításokat tartalmaznak, ám az előző verziókról 8-10 ezer forint körüli összegért át lehet állni a Mac OS X esetében, 15 ezer forintért pedig ötgépes családi licenc vásárolható. A Microsoft magasabb árakon dolgozik, bár esetében a nagygenerálnak tekinthető, egy-másfél évente megjelenő javítócsomagokért sem kér pénzt. A legolcsóbb OEM, azaz egy darab PC-re telepíthető, nem költöztethető verzióban a Windows 7-et idehaza 27-29 ezer forintért lehet hazavinni. Ráadásul idehaza nem kínálja a szoftvercég a háromgépes Family Pack kedvezményes licencet sem, amely az USA-ban csupán nettó 150 dollárba, vagyis nagyjából annyiba kerül, mint az itthoni egygépes változat, bár ez csupán upgrade kiadás, azaz használatához legális XP vagy Vista szükséges.

Egyeseknek rémálommá vált a Windows 7 telepítése

Egyeseknek rémálommá vált a Windows 7 telepítése

Sikertelen próbálkozások után végtelen ciklusba esik a Windows 7 telepítője, a Vistát csak trükkel lehet visszaállítani. A Microsoft elszigetelt esetekről beszél, keresik a probléma okát.

Gyorsan terjed a Windows 7

Gyorsan terjed a Windows 7

A link az It café internetes híroldal Windows 7 operációs rendszerével foglalkozó oldalára mutat. A cikk a Windows 7 operációs rendszer rohamos terjedésével foglalkozik. A piaci részesedését tudhatjuk meg belőle.

Harmincezer forint a legolcsóbb

Harmincezer forint a legolcsóbb

A Windows 7 magyarországi ára harmincezer és százötezer forint között mozog az egyes szoftverváltozatoktól és kiadási módoktól függően - tájékoztatott a Microsoft magyarországi képviselete.

Hivatalos képek a dobozos változatairól

Hivatalos képek a dobozos változatairól

Az oldalon megtekinthetjük a hivatalos Microsoft által közölt képeket a Windows 7 operációs rendszer tobozairól. Továbbá minden csomag mellet olvashatunk tájékoztatót is arról a csomagról így könnyedén eldönthetjük melyik a leginkább nekünk illő.

Jár-e ingyen?

Jár-e ingyen?

A Vista itthon sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de nem ad helyette ingyen Windows 7-et a Microsoft. Az új operációs rendszerrel a cég visszaszerezné megtépázott hírnevét, ami fontos, hiszen az XP-t jövőre nyugdíjba küldik.

Hirdetés
Játékosoknak is jó

Játékosoknak is jó

A játékosok barátja a Microsoft legújabb operációs rendszere. Tesztünk során több mint húsz, az utóbbi évtizedben kiadott videojátékot próbáltunk ki a Windows 7-en, és csak egy futtatásával sültünk fel.

Kérdések és válaszok - Operációs rendszerekről

Kérdések és válaszok - Operációs rendszerekről

Honlapunkon bárki írhat ki új kérdést, vagy válaszolhat a mások által feltett kérdésekre, vagy egyszerűen csak böngészheti az oldalt információért a jelenlegi kérdések és válaszok között. Szaktanácsadások és számtalan lehetőség vár, hogy segítség a tanácsadást / válaszadást. Kérdezzen ön is rengeteg témakörben névtelenül! Kérjen segítséget vagy segítsen másoknak.

Magyarítása

Magyarítása

Kikerült az internetről a Windows 7 nyelvi fájljai (MUI), így itt az ideje, hogy magyarosítsuk Windows 7 rendszerünket. Figyelem! Ez még nem a végleges magyarosítás, így előfordulhatnak kisebb hiányosságok, ezeken ne lepődjünk meg!

Megjelent az új operációs rendszer

Megjelent az új operációs rendszer

Október 22-től hivatalosan is megvásárolható az új operációs rendszer, mely már több mint fél éve kipróbálható a próbaváltozatok révén. Budapesten féláron lehetett megvásárolni kedd éjszaka a Home Premium változatot.

Tízből hét vírust benyel a Windows7

Tízből hét vírust benyel a Windows7

Vírusfigyelő programok nélkül a Microsoft operációs rendszere sem nevezhető biztonságosnak - derült ki a Sophos tesztjéből. A továbbfejlesztett UAC nem elég hatékony kapus. Chester Wisniewski, a Sophos biztonságtechnikai cég kutatója legújabb kísérletében tíz kártékony programmal bombázta meg a Windows 7 szűz példányát.

Windows 8 és Office 2012

Windows 8 és Office 2012

Emlékezetes, hogy a Microsoft alig néhány hónapja, tavaly októberben dobta piacra legújabb operációs rendszerét, a Windows 7-et. Ugyancsak nemrégiben jelent meg az Office 2010 első publikus béta verziója, melynek végleges kiadása néhány hónap múlva debütál majd a kereskedelmi forgalomban. Ez tehát a jelen, illetve a közeljövő, de azért néhány információ morzsánk már a távolabbi jövővel kapcsolatban is akad.

Windows7: amit szeretünk benne

Windows7: amit szeretünk benne

A cikkben az origo összeszedi azokat a dolgokat, amiket a nagyközönség általánosságban nagyon szeret a Windows 7 operációs rendszerben. A cikk folytatása ez alatt a link alatti linkben található.

Tuti menü